Genuin thailändsk mat på bästa läge i Mariastaden, Helsingborg

På Siam Street Food har vi stor erfarenhet av såväl restaurangbranschen som den thailändska matkulturen. Därför kan vi erbjuda autentisk thailändsk mat med en modern tvist på bästa läge i Mariastaden i Helsingborg.

From Bangkok with love

Vi som står bakom restaurangen heter Pattavarish och Pontus Sundström. Pattavarvish har sina rötter i miljonstaden Bangkok, medan Pontus är en glad skånepåg. Efter många år på resande fot har vi nu valt att slå oss ner i Sundets Pärla och uppfylla vår dröm om att öppna en restaurang. Tillsammans med erfaren personal, vår huvudkock Banjong har exempelvis mer än 10 års erfarenhet av restaurangbranschen, och en stor portion kärlek kommer vi ge dig som kund en unik upplevelse. Vår inspiration har vi hämtat från det riktiga Thailand och vårt mål är att introducera dig till den fascinerande värld det thailändska köket faktiskt är.

Thailand + Sverige = sant

Det thailändska köket är erkänt för sin balans mellan starka, sura, kryddiga och söta smaker i en och samma maträtt. Därför är det inte konstigt att maten snabbt blev en favorit när den gjorde sitt inträde i Sverige i slutet på 80-talet. På Siam Street Food tror vi på kvalitet och variation – därför har vi noga utvalda råvaror och en väl genomarbetad meny. Vi erbjuder allt från klassisk Phad Thai och Tom Yum Goong till smakrika och syrliga sallader som du sent kommer att glömma.

Siam – hjärtat i Bangkok

Att Siam är det tidigare namnet på Thailand visste du kanske om. Men faktum är att Siam också är namnet på en av de mest centrala och viktiga delarna i Bangkok. Här samsas enorma köpcentrum med sevärdheter och kultur. Siam är också ett av Bangkoks allra bästa område för att hitta smakrik och spännande street food. Därför var namnvalet på restaurangen, Siam Street Food, både enkelt och självklart. Vi vill helt enkelt föra Bangkoks spännande smaker till Helsingborg och Mariastaden.

Hållbar design och arkitektur – välkommen till Siam Street Food

På Siam Street Food försöker vi köpa så mycket säsongsanpassade lokala råvaror som möjligt. Vi arbetar också med ett hållbarhetstänk, vilket visar sig i utformningen av vår restaurang där vi använt så miljövänliga material som möjligt. Med hållbar design och arkitektur kan vi erbjuda en trevlig atmosfär när du är sugen på autentisk thailändsk mat. Med vårt strategiska läge i Mariastaden ser vi till att du når fräsch och smakrik thaimat utan minsta bekymmer. Välkommen in till Siam Street Food!

Där det finns människor, där ska det finnas mat!